Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

EpexMind - maakt zich sterk voor weerbare jongeren

EpexMind


EpexMind is een bedrijf dat zich inzet voor het verbeteren van de mentale weerbaarheid van jongeren in verschillende leeftijdsklassen. De organisatie biedt een reeks aan programma’s en trainingen die jongeren kunnen helpen bij de persoonlijke en sociale ontwikkeling, om weerbaarheid en zelfvertrouwen te verhogen en om te leren hoe ze hun leven beter kunnen managen.

Mentale problemen bij jongeren

Een speerpunt van EpexMind zijn het geven van trainingen voor jongeren met mentale problemen.

Volgens gegevens van het CBS krijgen jongeren in Nederland steeds meer te maken met mentale gezondheidsproblemen: ongeveer 1 op de 5 jongeren heeft tegenwoordig psychische problemen. Deze problemen variëren van angststoornissen en depressie tot stress en burn-out.

Oorzaken zijn onder andere de toenemende prestatiedruk op school, invloeden van sociale media en financiële stress. Het gebrek aan adequate ondersteuning en toegang tot mentale gezondheidszorg is ook een punt van zorg. Lange wachttijden, beperkte middelen en het heersende stigma rondom psychische problemen bemoeilijken het voor jongeren om de hulp te krijgen die ze nodig hebben.

Trainingen voor mentale weerbaarheid

“Bij EpexMind zijn wij van mening dat jongeren, maar ook volwassenen, recht hebben op kennis over mentale weerbaarheid. Door middel van verschillende soorten trainingen op scholen, verenigingen, bedrijven of eigen events willen wij jongeren voorzien van informatie, technieken en scenario’s die hen helpen veerkrachtiger te worden en een positievere mindset te ontwikkelen. Op deze manier kunnen ze dichter bij hun doelen en dromen komen”.

Stickers voor de promotie van trainingen

“Voor de promotie van onze trainingen hebben we glanzende ronde stickers besteld bij unieketiket.nl. Op deze stickers staat ons logo en nog belangrijker, een tekst met de woorden “Mentaal erdoorheen”. Hiermee willen we duidelijk maken dat wanneer je mentaal vastzit (mentaal er door heen), er altijd een weg is om er weer bovenop te komen (mentaal er-door-heen). Op deze manier hopen we meer mensen te bereiken en hen mee te geven dat er altijd een oplossing is als je er maar aan werkt en de juiste kennis en technieken bezit.”

Meer over EpexMind

Website: EpexMind