Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Augmented Reality

Breng uw label tot leven met augmented reality

AugmentedReality_Zappar-NL

Wat is augmented reality?

De term augmented reality, of kortweg AR, betekent “uitgebreide werkelijkheid”. Virtuele objecten, zoals afbeeldingen, animaties of teksten, worden aan de echte wereld toegevoegd en beide werelden versmelten tot een gedeelde, augmented reality. De meeste mensen kennen de technologie waarschijnlijk van het spel Pokémon Go. Augmented reality wordt steeds meer gebruikt in de verpakkingsindustrie.

Het product als ervaring

Het gebruik van augmented reality op een etiket maakt het mogelijk om van het product een ware belevenis te maken door middel van een interactieve verpakking. Winkelen wordt immers steeds digitaler: niet alleen e-commerce neemt wereldwijd toe, maar ook de fysieke detailhandel richt zich steeds meer op digitale oplossingen.

Nieuwe technologieën zoals augmented reality zijn een goed marketinginstrument. Ze kunnen helpen om rechtstreeks met klanten te communiceren en hen te verrassen. Gedigitaliseerde etiketten bieden volledig nieuwe mogelijkheden om klanten aan te spreken – vooral op emotioneel niveau – en zo klantenbinding te creëren, omdat reclameboodschappen op elk moment rechtstreeks tot de klant gericht kunnen worden en op een onderhoudende manier verpakt kunnen worden. Hierdoor kunnen merken zich verder onderscheiden van de concurrentie en klanten aanspreken in elke fase van het klanttraject – niet alleen bij het verkooppunt zelf. Augmented reality-labels maken het ook mogelijk om geheel nieuwe doelgroepen aan te spreken. Het is echter ook belangrijk dat de digitale inhoud relevant en overtuigend is voor de klant. Anders zullen de gedigitaliseerde etiketten een succesvolle klantenbinding in de weg staan.

Ontwerp uw augmented reality label

Om een augmented reality etiket te ontwerpen, heeft u eerst een zogenaamde creator nodig. U kunt kiezen uit een groot aantal aanbieders. Voor het Garden of Aja-label werkten we samen met de app Zappar.

Het werkt als volgt: Om uw werkelijkheid uit te breiden, heeft u eerst een creator app installeren op een een smartphone of tablet. Vervolgens heeft u een object nodig, zoals een product met een label waarop een code staat. Deze wordt door uw klant gescand met de app op de mobiele telefoon. De applicatie herkent de code en activeert de digitale inhoud. Dit kan een eenvoudig object, een video, een animatie of een overlappende tekst zijn.

Maar Zappar is niet de enige manier om augmented reality-ervaringen te creëren. Er zijn vele andere aanbieders, zoals Shazam, Apple’s ARKit of Google’s ARCore. Welke app of programma u gebruikt, hangt zeker ook af van uw eigen AR-vaardigheden en ervaring in het maken van AR-inhoud.

Meer informatie:

HP Mosaic is software die een oneindig aantal verschillende patronen en ontwerpen kan maken op basis van een basispatroon. Hierdoor ontstaan unieke variaties van een patroon, waardoor elk etiket echt uniek wordt. Bij unieketiket.nl kunt u uw etiketten personaliseren en individualiseren met HP Mosaic.

Doordat u uw bestelling bij ons compleet online kunt regelen, bespaart u tijd en kosten.
Bij unieketiket.nl kunt u uw etiketten in enkele stappen direct online bestellen met behulp van de online calculator.

U kunt hier vinden wie wij zijn, wat wij doen, welke processen wij gebruiken, welke producten wij aanbieden en uiteraard hoe u uw labels bij ons online bestellen kunt.

Etiketten online bestellen en laten drukken