Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

QR code stickers

Bespaar ruimte op uw etiket

Waarom kiezen voor unieketiket:

Waarom QR code stickers?

QR codes kunnen natuurlijk de klassieke streepjescodes vervangen, maar QR codes kunnen veel méér: ze kunnen snel verwijzen naar informatie die op internet staat. Bijvoorbeeld: klanten kunnen na het scannen van de QR code direct meer te weten komen over uw bedrijf,  uw producten, speciale aanbiedingen, enzovoort. Een QR code kan dus een belangrijk marketing instrument zijn én u kunt er ruimte op uw product labels mee besparen.

De toepassingsgebieden voor QR codes zijn enorm: QR codes kunnen geïntegreerd  worden op uw productetiket of als een losse sticker worden geplakt op producten of folders. De praktische en ook creatieve mogelijkheden zijn eindeloos.

Of het nu praktisch of creatief is, wij van unieketiket.nl zijn zeer ervaren in het drukken van stickers met QR codes en helpen u graag bij het realiseren van uw QR code concept, uw etiketten, labels en stickers.

Personalisering met QR codes: elk label uniek

De veelzijdigheid van QR codes maakt ze ideaal voor allerlei leuke toepassingen.

Gecombineerd met onze digitale druk is ook personalisering van elk afzonderlijk etiket mogelijk: we kunnen op elk label een unieke QR code printen, waar bijvoorbeeld een uniek nummer in is verborgen dat bepaald of een klant ‘iets’ gewonnen heeft.  De mogelijkheden zijn onbeperkt. We laten het creatieve deel van de mogelijkheden die personalisering biedt graag aan u over. Het enige dat we nodig hebben is een excel-lijst met de individuele codes. Elk etiket wordt hiermee persoonlijk en uniek!

QR code labels bieden vele mogelijkheden voor creatieve marketing van uw producten. Breng uiteenlopende content over en verras uw klanten op een persoonlijke en innovatieve manier.

Technische tips

Het formaat van de code: De QR codes kunnen in elk gewenst formaat worden gedrukt. Het belangrijkste is dat ze goed leesbaar zijn, zodat ze goed gescand kunnen worden. Hoewel theoretisch alle formaten mogelijk zijn, raden we je daarom aan om een minimale grootte van 10x10mm te gebruiken voor de QR code zelf.

Welk materiaal is geschikt? In principe kunt u voor uw stickers en labels met QR codes kiezen voor al onze etiket-materialen. Kiest u voor een zilverkleurig of transparant materiaal, dan raden we aan om een witte ondergrond te gebruiken voor de QR codes om de leesbaarheid te verbeteren. In het drukbestand moet hiervoor de achtergond van de code in ‘dekwit’ worden opgemaakt, zoals beschreven in onze aanleverinstructies.

Hoe moet de QR code worden ingevoegd in het drukbestand? Als u het zekere voor het onzekere wilt nemen, staat onze drukbestandenservice tot uw beschikking. Het PRO pakket omvat ook het opmaken van dekwit en het genereren van QR-codes. Ook als u twijfelt over het formaat, het contrast of de algemene leesbaarheid van de code, kunt u gebruik maken van de expertise van onze drukbestandenservice.

Kan ik zelf een QR code aanmaken? Ja, u kunt ook zelf  een QR code genereren met een QR code generator, bijvoorbeeld een code die linkt naar uw website, of een speciale pagina. Integreer vervolgens de gegenereerde QR code in uw drukbestand, plaats uw order en u ontvangt zo zo snel mogelijk uw etiketten of stickers met uw eigen  QR code.

Wijnetiketten: E-label met QR code

Vanaf begin december 2023 zullen QR-codes op etiketten aan relevantie en populariteit winnen. Als gevolg van een nieuwe EU-verordening die van kracht wordt, zullen wijnproducenten, bottelaars en detailhandelaren in de toekomst verplicht zijn om informatie over ingrediënten, energie-inhoud en voedingswaarden op het wijnetiket te vermelden.

Deze informatie kan op uw label worden weergegeven door de tekst van de  verplichte gegevens op het etiket te vermelden, of u kunt kiezen voor het innovatieve E-label.

Het E-label is een etiket met een QR-code in plaats van de tekst met verplichte informatie. Wanneer klanten de code op het wijnetiketten scannen, worden ze naar een online weergave gebracht met alle relevante informatie over het product.

Meer info over het E-label voor wijnflessen

Amazon Transparency

Amazon Transparency is een service die uw klanten helpt beschermen tegen namaakproducten. Het wordt gebruikt om individuele producten en eenheden te identificeren met behulp van een sticker met individuele QR-codes. Als geautoriseerde aanbieder van Transparency-diensten gebruikt unieketiket.nl moderne digitale drukmachines om ervoor te zorgen dat gegevens en codes met uiterste precisie en in hoge resolutie worden gedrukt.

Meer informatie over Amazon Transparency

QR-code-labels: een overzicht

Waarom?

  • Alternatief voor de klassieke barcode
  • Meer creatieve vrijheid dankzij ruimtebesparing
  • personalisering biedt nieuwe en ongekende mogelijkheden voor marketingcampagnes
  • Voor wijnetiketten: E-label
  • Amazon Transparency

Hoe?

Tools & Services

Bij unieketiket.nl heeft u de keuze tussen etiketten of stickers op vellen en etiketten op rol.

Afhankelijk van de toepassing en hoe de etiketten op het product worden geplakt, verschilt het welk van de twee soorten labels het meest geschikt is.

Lees meer over stickers op A4 vellen of op rol om en ontdek welk type het beste bij uw product past.

Met onze drukbestanden-assistent kunt u een template opvragen in uw etiket-formaat, als basis voor een correct drukbestand.

Op onze pagina aanleverinstructies vindt u alle belangrijke informatie over hoe de drukbestanden moeten worden aangeleverd.

Hulp nodig bij de opmaak van de drukbestanden?

Onze drukbestandenservice kan ervoor zorgen dat uw ontwerp-bestanden perfect worden opgemaakt volgens uw wensen én volgens onze eisen.
U kunt de bestandenservice los bestellen of u kunt de optie tijdens de bestelling van uw etiketten toevoegen aan de order.

Bij unieketiket.nl kunt u uw bestelling compleet online regelen, makkelijk en u bespaart u tijd en kosten. Bestel direct online met behulp van de online calculator.

Uitleg over het bestelproces vindt u hier.
De etiketten worden gratis bezorgd op elk adres in de EU.

 

Vragen? WiJ
helPen u graag!