Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Verandering van grafische vormgeving en materiaalstructuur

Casestudy: Double Dutch-drankjes

Double Dutch richt zich op de high-endmarkt

Met een design dat ‘te funky’, ‘te kleurrijk’ was en na de mislukking van de communicatie rond hun natuurlijke producten en hun merkhistorie, bereikten de tweeling De Haas een punt waar er geen weg meer terug was. Sterker nog, toen een klant hen vertelde dat hij dol was op hun premium drankje, maar altijd zocht naar een manier om het etiket te verbergen, wisten ze dat het tijd was om de grafische vormgeving en het design van hun merk te herzien.

Double-Dutch-Logo


Vragen? WiJ
helPen u graag!

 

Het bedrijf Double Dutch, in februari 2015 opgericht door twee Nederlandse tweelingzussen, produceert premium dranken, natuurlijk en zonder alcohol voor een perfecte balans bij en in sterke drank.

Tijdens hun studie deed de tweeling marktonderzoek dat leidde tot de oprichting van het merk Double Dutch. De perfecte mix met geselecteerde hoogwaardige ingrediënten zonder kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen in Double Dutch bevat slechts 33 kcal en tal van smaken die voldoen aan de verwachtingen van de consument die minder calorieën en minder suiker wil gebruiken.

Grafische vormgeving die je perplex laat staan

“Steeds meer mensen vertelden ons dat onze etiketten zo sterk leken op die van de concurrentie. Ons belangrijkste doel was dan ook om een nieuw design voor ons merk te ontwerpen dat beter aansloot op de markt voor sterke drank en totaal verschillend was van andere frisdranken, maar ook het verhaal van ons merk vertelde “, aldus Joyce De Haas, mede-oprichtster van Double Dutch.
De tweelingzussen benaderden een reclamebureau in Londen om een ​geheel nieuwe visie op hun merk te creëren waarmee zij hun doelen zouden kunnen bereiken.
De nieuwe grafische vormgeving laat twee vrouwen zien die zich ontspannen met een drankje ‘in perfecte harmonie’ met een afbeelding waar de aandacht naartoe wordt getrokken door foliedruk en zwarte inkt op een witte achtergrond. Het merk is nu gemakkelijk te herkennen en door het intrigerende design van de etiketten is het eenvoudig te onderscheiden van de concurrentie, terwijl het verhaal van hun merk goed onder het voetlicht wordt gebracht.

etiketten_op_rol_unieketiket

De 'Look & Feel' van het etiket

De tweeling moest zich nu ook gaan bezighouden met de ‘look & feel’ van het etiket, ook een zeer belangrijk punt. Nogmaals, hun doel was om het merk Double Dutch te onderscheiden van andere premium frisdranken op de markt.
De zussen De Haas hebben contact opgenomen met ons gewapend met hun nieuwe designs en doelstellingen. “We hebben met hen samengewerkt sinds de lancering van onze producten, dus we zijn erg blij dat wij deel mochten uitmaken van de herziening van hun merk “, aldus de customer support medewerker van unieketiket.nl.
We hebben gestemd en de klanten kozen unaniem voor structuuretiketten, omdat geen andere drank van dit type is voorzien van dit soort etiketten.

De toekomst van Double Dutch

customer_double_dutch_etiketten

“We zijn ervan overtuigd dat ons nieuwe etiket het verschil zal maken.”, zegt Joyce. “We hebben net een prijs gewonnen voor start-ups die een veelbelovende toekomst voor ons merk voorspelt.”

We danken Double Dutch hartelijk voor deze reis die we samen mochten maken. We zijn dol op hun nieuwe etiketten en willen hun merk op de lange termijn graag zien evolueren.