Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

GHS-veiligheidsetiketten

Etiketten en waarschuwingsstickers voor markering en veiligheid

De voordelen van unieketiket.nl

 • digitale druk van hoge kwaliteit
 • gratis verzending (EU)
 • etikettenmaterialen geschikt voor industrieel gebruik, beschermt tegen vocht en chemicaliën
 • betrouwbare & sterke lijmsoorten
 • ook verkrijgbaar als verwijderbare labels
 • competente & vriendelijke klantenservice
 • proefdruk service
ghs-etiketten

GHS-labels voor de etikettering van gevaarlijke stoffen.

GHS-labels zijn gebaseerd op het Globally Harmonised System of Classification and Labelling of Chemicals, kortweg GHS. Dit wereldwijd uniforme systeem wordt gebruikt om chemische stoffen in te delen en biedt richtlijnen voor de etikettering ervan op verpakkingen. Gevarenetiketten kunnen worden herkend aan de uniforme rode en witte gevarenpictogrammen die op de verpakking worden aangebracht en het gevaar van de stof aangeven.

Enerzijds wordt er een onderscheid gemaakt naargelang het soort gevaar, d.w.z. of het gaat om explosieve stoffen, gassen en gasvormige stoffen of ontvlambare, vloeibare stoffen. Voorbeelden van dergelijke gevarenpictogrammen zijn Ontvlambaar (links) of Explosief (rechts):

ghs-etiketten-vlam ghs-etiketten-explosiegevaar

 

Etiketten gevaarlijke stoffen: Dit er op moet staan:

Om consumenten en gebruikers op het eerste gezicht duidelijk te maken welk gevaar de betreffende stof of het object met zich meebrengt, moeten etiketten op gevaarlijke stoffen bepaalde verplichte informatie bevatten:

 • Naam van de stof
 • Gevarenpictogram
 • Signaalwoord
 • Gevarenaanduiding
 • Veiligheidsadvies
 • Naam, adres, telefoonnummer van de leverancier
 • Nominale hoeveelheid
 • Aanvullende informatie, indien van toepassing

Er wordt ook een minimaal etiketformaat gespecificeerd, afhankelijk van de capaciteit van de verpakking.

Let op: Wij zijn niet aansprakelijk voor de juistheid van uw GHS-etiketten! Controleer voor het drukken of uw etiket alle verplichte informatie bevat volgens de GHS- of CLP-regelgeving.

Waarschuwingsetiketten & gevarensymbolen voor alle branches

Bij unieketiket.nl vindt u ook waarschuwingsetiketten met gevarensymbolen. Deze worden overal gebruikt waar speciale voorzichtigheid is vereist of speciale regels moeten worden nageleefd, omdat arbeidsveiligheid een uiterst belangrijk onderwerp is voor alle industrieën en bedrijven.

Sinds de pandemie van Corona zijn verplichtende borden (rond, blauw en wit) zoals “Handen wassen”, “Handen desinfecteren” of “Houd afstand” steeds belangrijker geworden. Deze veiligheidsborden geven aan dat bepaalde geboden en regels moeten worden opgevolgd om ieders veiligheid te garanderen.


Ronde, rood-witte verbodsborden kunnen ook worden gebruikt en dragen bij aan de veiligheid op de werkplek of in openbare gebouwen. Eén zo’n verbodsbord is het pictogram “Verboden te roken”. Dergelijke verbodsborden zijn bedoeld om potentieel gevaarlijk gedrag te voorkomen.

Een andere manier om te wijzen op gevaren zijn zogenaamde waarschuwingsborden. Deze driehoekige, geel-zwarte borden geven bepaalde gevaarlijke punten aan die een potentieel gevaar vormen, zoals “Waarschuwing voor elektrische spanning”.

 

GHS-etiketten & waarschuwingsstickers van etikett.de

Bij unieketiket.nl vindt u GHS-etiketten, waarschuwingsstickers en informatie-etiketten op robuuste materialen die geschikt zijn voor industriële en chemische toepassingen. Onze folie-etiketten, die bestand zijn tegen vocht, chemicaliën en oliën, zijn hiervoor bijzonder geschikt. Een extra folielaminaat beschermlaag voorkomt krassen en biedt extra scheurvastheid.

Bovendien kunt u kiezen tussen productie van uw labels op rol of op een praktisch A4-vel. Etiketten op rol zijn bijzonder geschikt voor machinale verwerking. De productie van je etiketten op A4-vellen kan de moeite waard zijn als u de etiketten met de hand aanbrengt. Folie-etiketten op A4-vellen kunnen worden afgewerkt met een matte of glanzende beschermende lak. Om productieredenen is folielaminering alleen verkrijgbaar voor etiketten op rol.

We geven u graag advies over onze verschillende materialen en opties voor uw GHS-etiketten en etiketten voor gevaarlijke stoffen. Neem hiervoor contact met ons op: telefonisch (+31) (0)30 808 05 97 of per e-mail aan info@unieketiket.nl.

Wat u misschien ook interessant vindt: