Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Alcoholvrije dranken

Ideaal voor alle traditionele én moderne drankjes zonder alcohol.

unieketiket.nl biedt méér:

  • voor alle producten & verpakkingen
  • digitale druk van hoge kwaliteit
  • grote selectie papier & folies
  • proefdrukservice
  • gratis monsterboek om te bekijken
  • hoogwaardige afwerking
  • vrij in vorm, grootte & ontwerp
  • gratis verzending (EU)
  • snelle levering

Alcoholvrije dranken - De markt groeit

Sappen, smoothies, shots en kombucha zijn meer dan ooit in trek. In lijn met de algemene wellness- en gezondheidstrend die alle sectoren doorkruist, worden alcoholvrije dranken steeds populairder, vooral bij de jonge, gezondheidsbewuste doelgroep. Want deze doelgroep hecht bijzonder veel belang aan een gezondheidsbewuste voeding en levensstijl. En dranken die actief het welzijn verhogen en louter natuurlijke, gezondheidsbevorderende ingrediënten bevatten, zijn natuurlijk bijzonder populair.

Een belangrijke markttrend is ook de toename van drankjes zonder alcohol voor volwassenen. Deze dranken hebben vaak een smaak met een ‘bite’ of bieden een interessante smaakcombinatie, al dan niet door toevoeging van specerijen, en vormen daarmee een zeer goed alternatief voor dranken mét alcohol. De tijd dat een colaatje, een sapje of een watertje de enige alternatieven waren voor iedereen die (even) geen alcohol wilde drinken is daarmee definitief voorbij. Voorbeelden van deze nieuwe dranken zijn shots, mixen voor mocktails, frisdranken of limonades met speciaal op volwassenen gerichte smaakcombinaties, maar ook gedestilleerde dranken zonder alcohol.
Voeg daaraan toe wijn en bier zonder alcohol, waarvan productie en smaak de afgelopen jaren flink doorontwikkeld zijn met een prima resultaat en we kunnen vaststellen dat de er een stevig assortiment is toegevoegd aan de markt voor alcoholvrije dranken.

clear-labels

Etiketten voor non-alcoholische dranken

Als professionele etikettendrukker weten wij waar het op aankomt bij het drukken van zelfklevende etiketten voor alcoholvrije dranken. Zeker als het gaat om bijzondere smaken van uw nieuwe limonade, het suikervrije, versgeperste sap of de gezonde gembershot, komt het aan op de juiste, aansprekende verpakking.

Om de gezonde binnenkant van uw product naar buiten toe over te brengen en de juiste doelgroep aan te spreken, adviseren wij geschikte materialen. Hierbij zijn duurzame en FSC gecertificeerde materialen zoals premium papier mat, natuurpapier met structuur of gestreken papier bijzonder geschikt, want voor milieubewuste consumenten speelt duurzaamheid ook bij verpakkingen en etiketten een steeds belangrijkere rol. Zij eisen bijzonder duurzame, in het beste geval zelfs te recyclen materialen en verpakkingsoplossingen.

Als voor de drankverpakkingen een hoge vochtbestendigheid belangrijk is, zijn onze robuuste folie-etiketten al dan niet met een extra beschermende folielaminaat bijzonder geschikt. Hiermee is uw etiket optimaal beschermd tegen vocht en slijtage.

Etiketten voor traditionele én moderne drankjes zonder alcohol - hier moet u op letten:

#1   Het juiste materiaal – De keuze van het juiste materiaal voor etiketten in de drankenindustrie is enorm belangrijk. Aangezien dranken vaak in contact komen met vocht, raden wij voor dit toepassingsgebied vooral folie-etiketten aan. Als u de voorkeur geeft aan een meer natuurlijke, klassieke uitstraling, kunt u natuurlijk ook kiezen voor papieren etiketten. Hier raden wij echter altijd aan om voor een beschermende lak te kiezen. Deze zorgt voor een waterafstotend oppervlak en beschermt tegen slijtage. Onze tip: voor een absolute bescherming tegen vocht raden wij als beschermende afwerking folielaminaat aan.

#2   Het design – Uw product moet direct, bij de eerste blik overtuigen! Anders belandt het niet in het winkelwagentje van de klant. Het juiste design is daarom van groot belang voor succes op het verkooppunt. Onze tips: Het perfecte etiketontwerp is een visueel hoogtepunt, weerspiegelt de inhoud, ondersteunt het effect ervan en spreekt de juiste doelgroep aan. Bij het perfecte ontwerp hoort ook de vorm van het etiket. Rond, vierkant of helemaal individueel? Bij unieketiket.nl drukken wij ook maatwerkvormen en ontwerpen volgens uw ideeën en wensen.

#3   Correct opgemaakte drukbestanden – Een hoogwaardig drukresultaat en tevreden klanten hebben voor ons de hoogste prioriteit. Om uw bestelling zo snel mogelijk te kunnen verwerken en een vlekkeloze productie mogelijk te maken, stellen wij enkele eisen aan uw drukbestand. Op onze pagina Aanleverinstructies vindt u alle exacte eisen waaraan uw drukbestanden moeten voldoen.

Etiketten online bestellen

Bij unieketiket.nl kunt u eenvoudig en comfortabel bestellen via onze online calculator: voer de parameters van uw etiket in, zoals hoogte en breedte, vorm, gewenst materiaal en oplage, en de prijs wordt direct weergegeven. Deze berekening kunt u vervolgens als offerte per e-mail naar uzelf sturen of direct uw etiketten te bestellen: In de volgende stappen heeft u dan de mogelijkheid om uw rollen te configureren. Dit betekent dat u de wikkelrichting, de maximale roldiameter en het maximale aantal etiketten op de rol bepaalt. Hiermee zijn uw etiketten later optimaal machinaal te verwerken. Hier vindt u gedetailleerde stap-voor-stap instructies voor het bestellen via de calculator.

Uitstapje: de Kombucha-trend

Als het gaat om de nieuwste voedseltrends, kun je niet om kombucha heen. Kom- wat? Kombucha. Het is een gefermenteerde theedrank die bestaat uit thee, suiker en micro-organismen. Gefermenteerde thee klinkt op het eerste gezicht niet erg smakelijk. Maar kombucha bevat vitaminen en vitale stoffen, wat weer een positief effect zou hebben op de werking van de darmen, de lever, de hersenen en de stofwisseling. Kombucha valt dan ook in de categorie trendy drankjes, powerdrankjes en superfoods.

In de VS is kombucha al jaren niet meer weg te denken uit een supermarkt en ook in Europa is het potentieel van de theedrank inmiddels erkend en het nicheproduct van kleine brouwerijen wordt langzaam maar zeker mainstream. Dat roept natuurlijk de vraag op hoe je de gezondheidsbewuste consument goed kunt aanspreken met het ontwerp van de verpakking en het etiket.

Etiketontwerp van kombucha producten
Als etikettenfabrikant zijn wij natuurlijk bijzonder geïnteresseerd in het verpakkings- en etiketontwerp van deze kombucha-trend. Kombucha is een gezond trendproduct. De etiketten moeten dus niet alleen informatief zijn, maar natuurlijk ook aantrekkelijk vormgegeven. Ongebruikelijke, hoogwaardige en ook duurzame materialen, zoals katoen of graspapier, en extra afwerkingen helpen het product meteen in het oog te springen.

Of het nu gaat om kombucha, kimchi of kokoswater – de verpakkingen van trendy producten hebben allemaal één ding gemeen: ze moeten het karakter van het product naar buiten toe overbrengen, de klant overtuigen van de “innerlijke waarden” en hem duidelijk maken dat het product precies goed voor hem is. Hulp nodig bij het vinden van het perfecte, hoogwaardige etiket voor uw kombucha-product? unieketiket.nl helpt graag!

Onze ontwerpservice

Nog geen idee hoe uw etiket eruit moet zien? Of u heeft al een ruw idee, maar mist de knowhow om het drukbestand correct op te maken? Geen probleem! Onze ontwerpservice voor etiketten is de ideale oplossing voor iedereen die een volledig nieuw etiketontwerp nodig heeft of zijn bestaande ontwerp wil updaten:

Info over ontwerpservice