Calculator

Online
berekenen
Klanten-
service
(+31) (0)30 808 05 97

Hygge Kerstfeest! Etiketten in Scandinavische stijl

“All I Want For Christmas Is You” speelt op de radio, kerststollen liggen in de schappen van de supermarkt en je zit gezellig warme chocolademelk te drinken op de bank. Kerstmis staat voor de deur! Een bijzondere Scandinavische kerstsfeer bekend als “Hygge Christmas” zou ook in Nederland wel eens populair kunnen worden. De Deense term “hygge” staat voor gezelligheid zonder overdaad, en brengt ons daarmee in een heel andere sfeer dan wat we de laatste jaren gewend waren.

Hygge-kerstsfeer

Scandinavische kerstsfeer als trend voor 2024

Maar wat maakt Hygge Kerst eigenlijk zo bijzonder? Het antwoord ligt in de aangename combinatie van minimalisme en gezelligheid. Kerstfeesten in Nederland worden standaard geassocieerd met opvallende kleuren, uitbundige decoraties en copieuze maaltijden met vele gangen. Bij Hygge kerst gaat het meer om mínder, om eenvoud en natuurlijke elementen, maar dan wel op elegante wijze, met strakke lijnen, subtiele kleuren en organische vormen.

De Hygge trend is ontstaan als reactie op onze moderne samenleving. Die samenleving verandert continu in een hoog tempo én is zeer competitief.. en dat alles zorgt voor stress. Het is dan ook niet vreemd dat we als tegenreactie, thuis de rust zoeken, daar vinden we ontspanning met rustgevende Hygge elementen.

Klaar voor Hygge? Laat je inspireren!

Kies voor Hygge kerst-etiketten voor je producten en verspreid rust in de stressvolle laatste maanden van het jaar. Als we de Hygge stijl vertalen naar productetiketten, zien we eenvoudige vormen en rustgevende kleuren. Voelbare en natuurlijke etikettenmaterialen passen hier uitstekend bij. Kies papier met textuur of een mooi mat kwaliteitsmateriaal met een natuurlijke uitstraling. De kleuren van het ontwerp zijn zacht en uitnodigend en de etiketten stralen authenticiteit en Scandinavische eenvoud uit.

Frozen Berry (C43 M77 Y48 K22)

De diepe, rijke kleur van rijpe bessen met een rustieke flair die warmte en geborgenheid uitstraalt.

Speciaal voor kerstetiketten met een romantische, winters warm-gezellige sfeer.

Kleur Frozen Berry

Lichtgrijs (C11 M09 Y10 K00)

Perfect voor kerstetiketten met een minimalistisch Hygge-geïnspireerd ontwerp van ingetogen schoonheid.

Bosgroen (C90 M45 Y72 K44)

Een natuurlijke, rijke, bosgroene kleur die oorspronkelijkheid en zekerheid uitstraalt.

De kleur leent zich bijzonder goed voor kerstetiketten met een natuurlijk ontwerp, en doet denken aan een Scandinavisch bos in de kersttijd.

Het juiste ontwerp voor je kerstproducten!

Nog op zoek naar het juiste kerstontwerp? Je kunt je producten op vele manieren een dosis hygge-magie geven. Of het nu gaat om flesetiketten, kaarsetiketten of etiketten voor thee, glühwein of etiketten voor je speciale edities – wij kunnen je helpen met het maken van het perfecte kerstetiket.

Onze creatieve ontwerpservice realiseert je ideeën en ontwerpt een uniek etiket helemaal volgens jouw wensen.

> unieketiket.nl/ontwerpservice/

Kerstetiket Bosgroen
Hygge-sfeer
Kerstetiket Lichtgrijs

Klaar voor een Hygge Kerst?

Kerst 2024 wordt Scandinavisch. En het belang van etiketten mag niet onderschat worden! Geef je product met de feestdagen de juiste esthetiek zodat het hygge-gevoel perfect wordt overgebracht: Pure ontspanning en gezellig, warm comfort.

> unieketiket.nl/toepassingen/kerststickers-en-etiketten/